Årets lokalmatgründer skal kåres

Ostebygda trenger din støtte!

Konkurransen «Årets lokalmatgründer» fokuserer på å finne den beste gründeren innen lokalmat og entrepenørskap, og er et samarbeid mellom Meny og Hanen. Avstemningen foregår ut august.

En slik utmerkelse vil hjelpe oss å spre det glade ostebudskap.

Stem frem Ostebygda, og inviter venner og familie med til å gjøre det samme!

I tillegg til Ostebygda er det nominert 5 andre flinke kandidater. De har hver på sin måte gjort mye bra arbeid for å skape god lokalmat over hele landet.

Ostebygda

I Hol kommune, midt mellom Oslo og Bergen, finner du Ostebygda. Osteoppskriftene er nedarvede slektsklenodium, overlevert og perfeksjoner fra generasjon til generasjon. Nå har de ypperste osteprodusentene fra tre generasjoner slått seg sammen for å bringe osten ut i verden og verden inn i ostens rike. De 8 produsentene i Ostebygda har allerede mottat internasjonal oppmerksomhet med flere medaljer fra vm i ost.

Garden Oppheim

Garden Oppheim er en generasjonsgård i Ål Hallingdal. Gården ligger på 650 moh, med beiteområder i Raggsteindalen og på Oppheimsåsen. De har i 2019  ca 320 vinterfora sau. Garden Oppheim produserer, skjærer og videreforedler kjøtt på garden.

Balholm/Ciderhuset

Balholm/Ciderhuset finner du i Balestrand i Sogn. Ciderhuset er med i det internasjonale nettverket Economusée og i kjelleren lages det cider etter «metode-tradisjonelle» og det destilleres ulike typer fruktbrennevin.

Stølsvidda/Fjellgris

”Stølsvidda” er en familiebedrift med utgangspunkt i et fjellgardsbruk mellom Strandefjorden og Stølsvidda i Valdres. De leverer Reinsdyr, Fjellgris og Stølslam. Bak Stølsvidda står en familie på fem som overtok gården Øygarden i 2005.

Bleie gard

Bleie gard er en ciderprodusent fra Hardanger. Eplene blir plukka, pressa og tappa av Olav Bleie, som ønsker at du skal se for deg det vakre landskapet i Hardanger mens du nyter en cider fra Bleie gard.

Lofoten Seaweed

Lofoten Seaweed drives av Tamara og Angelita som tar mattradisjonene fra Lofoten et steg lengre. De høster tang fra de arktiskte farvannene rundt øyriket i Lofoten. Dette gir en interessant ny smak og næring til dine måltider.

Vi heier på alle de nominerte! Likevel håper vi så klart at mange stemmer på de fantastiske osteprodusentene i Ostebygda som samarbeider om å bli bedre, sammen!